Zeytinyağlı Pratik Enginar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Pratik EnginarMalzeme 4 adet enginar (Ayıklanmış) 1 su bardağı arpacık soğan (Soyulmuş) 2 adet patates (Soyulmuş) 2 adet havuç (Soyulmuş) 1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un Tuz 1 adet limonun suyu 1 diş sarımsak 2 adet defne yaprağı 1 bağ dereotu 1 tatlı kaşığı şeker Hazırlanışı • Bir kabın içine su koyun ve enginarları dörde bölüp, talaşlı yerlerini aldıktan sonra suyun içine atın • Soğanları, parmak gibi doğradığınız patatesleri ve havuçları da enginarların bulunduğu su kabına ilave edin • Tüm malzemeyi süzdürüp bir tencereye koyun • Yağı, unu, sarımsağı, tuzu, şekeri, defne yaprağını, limon suyunu ve sebzeleri kapatacak kadar suyu ekleyip, porselen tabakla bastıracak şekilde kapatın • Bir taşım kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 30 dakika pişirin • Soğuduktan sonra açın Servis yaparken üzerine dereotu serpiştirin![]() |
|
|
|