![]() |
Zeytinyağlı Pratik Enginar
Malzeme 4 adet enginar (Ayıklanmış) 1 su bardağı arpacık soğan (Soyulmuş) 2 adet patates (Soyulmuş) 2 adet havuç (Soyulmuş) 1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı 1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un Tuz 1 adet limonun suyu 1 diş sarımsak 2 adet defne yaprağı 1 bağ dereotu 1 tatlı kaşığı şeker Hazırlanışı • Bir kabın içine su koyun ve enginarları dörde bölüp, talaşlı yerlerini aldıktan sonra suyun içine atın. • Soğanları, parmak gibi doğradığınız patatesleri ve havuçları da enginarların bulunduğu su kabına ilave edin. • Tüm malzemeyi süzdürüp bir tencereye koyun. • Yağı, unu, sarımsağı, tuzu, şekeri, defne yaprağını, limon suyunu ve sebzeleri kapatacak kadar suyu ekleyip, porselen tabakla bastıracak şekilde kapatın. • Bir taşım kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 30 dakika pişirin. • Soğuduktan sonra açın. Servis yaparken üzerine dereotu serpiştirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.