ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Pratik Enginar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=706882)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:32 AM

Zeytinyağlı Pratik Enginar
 

Malzeme
4 adet enginar (Ayıklanmış)
1 su bardağı arpacık soğan (Soyulmuş)
2 adet patates (Soyulmuş)
2 adet havuç (Soyulmuş)
1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
Tuz
1 adet limonun suyu
1 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
1 bağ dereotu
1 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı
• Bir kabın içine su koyun ve enginarları dörde bölüp, talaşlı yerlerini aldıktan sonra suyun içine atın.
• Soğanları, parmak gibi doğradığınız patatesleri ve havuçları da enginarların bulunduğu su kabına ilave edin.
• Tüm malzemeyi süzdürüp bir tencereye koyun.
• Yağı, unu, sarımsağı, tuzu, şekeri, defne yaprağını, limon suyunu ve sebzeleri kapatacak kadar suyu ekleyip, porselen tabakla bastıracak şekilde kapatın.
• Bir taşım kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 30 dakika pişirin.
• Soğuduktan sonra açın. Servis yaparken üzerine dereotu serpiştirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.