![]() |
Saray Helvası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saray Helvası TarifiSaray Helvası - Saray Helvası Tarifi 600 gr ![]() 250 gr ![]() 1 paket pudra şekeri 1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz Yapılışı -büyükçe bir tencereye un konur ve kısık ateşte rengi hafif sararıncaya kadar, sürekli karıştırarak kavrulur ![]() -tencere ocaktan alınır ve 10 dk ![]() ![]() -bu süre dolunca tereyağı eklenir ![]() ![]() -bu aşamada cevizde katılarak iyice yoğrulur ![]() -düz ve küçük bir tepsiye, kuvvetlice bastırarak yerleştirilir ![]() - baklava şeklinde dilimlenerek buzdolabında soğumaya bırakılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|