Bezelyeli Ve Mısırlı Ezme Çorba |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Ve Mısırlı Ezme ÇorbaBezelyeli Mısırlı Ezme Çorba Tencereye su koyup kaynatıyoruz Soğanı doğrayıp ekliyoruz Patates ve havucu soyup doğruyoruz Malzemeler : Bezelyeli Mısırlı Ezme Çorba 2 Patates 1 Havuç 1 Soğan 1 Diş Sarımsak 1 Su B Et SuyuSu Tuz Sıvıyağ Üzeri İçin: Tane Bezelye Tane Mısır Tereyağı Hazirlanisi Tencereye su koyup kaynatıyoruz Soğanı doğrayıp ekliyoruz Patates ve havucu soyup doğruyoruz Çorbaya katıyoruz Et suyu, rendelenmiş sarımsak, tuz ve sıvıyağ katıyoruz Piştikten sonra doğrayıcı ile püre haline getiriyoruz Servis kasesine koyuyoruz Üzerine bezelye, mısır ve eritilmiş tereyağı koyup servis ediyoruz |
|
|
|