Füme Balık Çorbası (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Füme Balık Çorbası (4 Kişilik)MALZEMELER 1 Orta Büyüklükte Alabalık Fileto 2 Taze Soğan 4 Su Bardağı Su 2 Ortaboy Patates 1 Çorba Kaşığı Sirke 1 Çay Bardağı Pirinç 3-4 Dal Maydanoz, Tuz HAZIRLANIŞI Soğanları ince ince kıyın Patatesleri küp doğrayın Soğanlarla birlikte 4 su bardağı suda diri kıvamda haşlayın Kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edin Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ekleyin 10-15 dakika pişirin![]() Alabalığı 1 çay bardağı su ile 5 dakika pişirin Ateşten alıp derisini soyun ve ince şeritler halinde doğrayın Çorbaya ilave edin Sirke ve gerekirse 1-2 kepçe sıcak su ekieyin Pirinç yumuşayana dek pişirin Maydanozla süsleyip servis yapın![]() |
|
|
|