Soslu Piliç Külbastı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Piliç KülbastıGEREKLİ MALZEME: - 500 gr piliç but külbastı - 3 - 2 havuç - 3 - 4 taze - 2 çorba kaşığı saiçası - 1 su bardağı - 1/2 çay kaşığı kırmızı acı - 5 çorba kaşığı sıvıyağ - 1-2 dal fesleğen -Tuz iki kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp Ömür But Külbastıları kızartın Kabak ve ları temizleyip küp küp doğrayın Domates ve soğanları soyup doğrayın Kalan yağı tencerede kızdırıp ve ları soteleyin Domates, taze ve salçasını ekleyip karıştırarak kavurun Sütü ilave edip tuz ve kırmızı biberle atlandırın Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin Tencereyi ocaktan alıp etleri ilave edin ve üzeri kapalı olarak 5 dakika bekletin Fesleğen /apraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın![]() |
|
|
|