ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Soslu Piliç Külbastı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710217)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:18 AM

Soslu Piliç Külbastı
 

GEREKLİ MALZEME:
- 500 gr. piliç but külbastı
- 3
- 2 havuç
- 3
- 4 taze
- 2 çorba kaşığı saiçası
- 1 su bardağı
- 1/2 çay kaşığı kırmızı acı
- 5 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1-2 dal fesleğen
-Tuz

iki kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp Ömür But Külbastıları kızartın. Kabak ve ları temizleyip küp küp doğrayın. Domates ve soğanları soyup doğrayın.
Kalan yağı tencerede kızdırıp ve ları soteleyin. Domates, taze ve salçasını ekleyip karıştırarak kavurun. Sütü ilave edip tuz ve kırmızı biberle atlandırın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp etleri ilave edin ve üzeri kapalı olarak 5 dakika bekletin. Fesleğen /apraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.