Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lokum, reçelli

Reçelli Lokum

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçelli Lokum




Hanımlar Mutfaktan tekrar merhaba

Reçelli Lokum'un hem ekonomik hem çok sevilen, hem de çok çabuk biten =) bir tatlı olması sebebi ile, sizler paylaşmak istedim

İnşaallah sizler de beğenir, sevdikleriniz ile ağız tadı ve afiyet ile tüketirsiniz

İşte kolay yapımı ve lezzetli tadı ile; Reçelli Lokum =)



REÇELLİ LOKUM

Malzemeler :
1 bardak Şeker
1 bardak Sıvıyağ
4 tane Yumurta
1 Kabartma Tozu
Alabildiği kadar un

Ayrıca: 1 kavanoz reçel (çilek, vişne…)
150 gr Hindistancevizi

Yapılışı :

Bismillahirrahmanirrahim



Malzemelerin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin



Cevizden biraz küçük, yada fındık büyüklüğünde yuvarlayın

Not: Eğer iki tane yapıştırmak isterseniz, fındık büyüklüğünde yuvarlayın



200° derecede pişirin



Reçeli bir tavada ısıtın



Önce Reçele, sonra hindistancevizine batirin

Yukarıdaki Notu okuyun






İşte lokumlarınız hazır

NOT : Bir gün bekletince daha da lezzetli oluyorlar ; )

Afiyet olsun!


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.