ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Reçelli Lokum (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709642)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 12:15 AM

Reçelli Lokum
 

Hanımlar Mutfaktan tekrar merhaba..

Reçelli Lokum'un hem ekonomik hem çok sevilen, hem de çok çabuk biten =) bir tatlı olması sebebi ile, sizler paylaşmak istedim..

İnşaallah sizler de beğenir, sevdikleriniz ile ağız tadı ve afiyet ile tüketirsiniz.

İşte kolay yapımı ve lezzetli tadı ile; Reçelli Lokum =)

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

REÇELLİ LOKUM

Malzemeler :
1 bardak Şeker
1 bardak Sıvıyağ
4 tane Yumurta
1 Kabartma Tozu
Alabildiği kadar un

Ayrıca: 1 kavanoz reçel (çilek, vişne…)
150 gr. Hindistancevizi

Yapılışı :

Bismillahirrahmanirrahim.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemelerin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Cevizden biraz küçük, yada fındık büyüklüğünde yuvarlayın.

Not: Eğer iki tane yapıştırmak isterseniz, fındık büyüklüğünde yuvarlayın.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

200° derecede pişirin.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Reçeli bir tavada ısıtın.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Önce Reçele, sonra hindistancevizine batirin.

Yukarıdaki Notu okuyun



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İşte lokumlarınız hazır...

NOT : Bir gün bekletince daha da lezzetli oluyorlar ; )

Afiyet olsun..!



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.