![]() |
Reçelli Lokum
Hanımlar Mutfaktan tekrar merhaba.. Reçelli Lokum'un hem ekonomik hem çok sevilen, hem de çok çabuk biten =) bir tatlı olması sebebi ile, sizler paylaşmak istedim.. İnşaallah sizler de beğenir, sevdikleriniz ile ağız tadı ve afiyet ile tüketirsiniz. İşte kolay yapımı ve lezzetli tadı ile; Reçelli Lokum =) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg REÇELLİ LOKUM Malzemeler : 1 bardak Şeker 1 bardak Sıvıyağ 4 tane Yumurta 1 Kabartma Tozu Alabildiği kadar un Ayrıca: 1 kavanoz reçel (çilek, vişne…) 150 gr. Hindistancevizi Yapılışı : Bismillahirrahmanirrahim. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemelerin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Cevizden biraz küçük, yada fındık büyüklüğünde yuvarlayın. Not: Eğer iki tane yapıştırmak isterseniz, fındık büyüklüğünde yuvarlayın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 200° derecede pişirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Reçeli bir tavada ısıtın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Önce Reçele, sonra hindistancevizine batirin. Yukarıdaki Notu okuyun http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İşte lokumlarınız hazır... NOT : Bir gün bekletince daha da lezzetli oluyorlar ; ) Afiyet olsun..! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.