Fransız Usulü Tavuk Dolma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Usulü Tavuk Dolmaiçindekiler 750 gr patates Tuz 3 taze soğan Birkaç dal dereotu Maydanoz ve roka 150 gr labne peyniri Karabiber 4 tavuk göğsü 4 dilim dana jambonu 1 çorba kaşığı un 1 yumurta 6-8 çorba kaşığı galeta unu 1 paket dondurulmuş garnitür (marketlerde bulunuyor) 2 çorba kaşığı margarin Bir miktar tereyağı hazırlanışı Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın ![]() Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra 2-3 cm büyüklüğünde dilimler halinde kesin ![]() Taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın Ardından peynirle karıştırın![]() Tavuk göğsünün fazlalıklarını temizleyin Uzunlamasına yatay olarak bir kesik açın Kestiğiniz bölümü dışa doğru katlayıp eti hafifçe dövün![]() Her tavuk göğsünün içine birer dilim jambon yerleştirin Peynirli karışımı üzerine sürüp kapatın Kürdanla tutturun![]() Yumurtayı çırpın Eti önce una, ardından yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayın![]() Patateslerin suyunu süzüp kabuğunu soyun ![]() Sebzelerin açılmasını bekleyip, ardından erittiğiniz margarinde kavurun Pişme süresinin son 3 dakikasında taze soğanı ilave edin![]() Tereyağını bir tavada eritip, eti 10-15 dakika kadar kızartın ![]() Et piştikten sonra sebze ve patatesle birlikte servis tabağına alın Dilerseniz limon dilimleri ile süsleyin![]() |
|
|
|