Beşamal Soslu Tavuk | |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşamal Soslu Tavuk |Malzemeler: * 2 patates * 3 havuç * 1 küçük konserve bezelye * 1 parça tavuk goğsü Beşamal sosu için: * 50 gr margarin * 3 çorba kaşıgı un * 2 su bardağı süt Yapılışı: Tavuğu 2 bardak suda haşlıyoruz Patates, havucu küp küp doğrayıp kızartıyoruz Haşlanan tavuğu didikliyoruz Bezelye, karabiber, tuzu karıştırıp fırın kabına yerleştiriyoruz Üzerine beşamal sos hazırlayıp, döküyoruz Kaşar peyniride rendeleyip fırına sürüyoruz 200derecede, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz![]() Sosun yapılışı: margarini eritip un ile azıcık kavuruyoruz Üzerine 2 bardak sütü döküp çok katı olmamak kaydıyla pişiriyoruz Sonradan içierisine tuzunu ilave edin![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|