![]() |
Beşamal Soslu Tavuk |
Malzemeler: * 2 patates * 3 havuç * 1 küçük konserve bezelye * 1 parça tavuk goğsü Beşamal sosu için: * 50 gr margarin * 3 çorba kaşıgı un * 2 su bardağı süt Yapılışı: Tavuğu 2 bardak suda haşlıyoruz.Patates, havucu küp küp doğrayıp kızartıyoruz.Haşlanan tavuğu didikliyoruz.Bezelye, karabiber, tuzu karıştırıp fırın kabına yerleştiriyoruz.Üzerine beşamal sos hazırlayıp, döküyoruz.Kaşar peyniride rendeleyip fırına sürüyoruz.200derecede, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sosun yapılışı: margarini eritip un ile azıcık kavuruyoruz.Üzerine 2 bardak sütü döküp çok katı olmamak kaydıyla pişiriyoruz.Sonradan içierisine tuzunu ilave edin. AFİYET OLSUN.... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.