ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beşamal Soslu Tavuk | (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708514)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:28 AM

Beşamal Soslu Tavuk |
 

Malzemeler:

* 2 patates
* 3 havuç
* 1 küçük konserve bezelye
* 1 parça tavuk goğsü
Beşamal sosu için:
* 50 gr margarin
* 3 çorba kaşıgı un
* 2 su bardağı süt
Yapılışı:
Tavuğu 2 bardak suda haşlıyoruz.Patates, havucu küp küp doğrayıp kızartıyoruz.Haşlanan tavuğu didikliyoruz.Bezelye, karabiber, tuzu karıştırıp fırın kabına yerleştiriyoruz.Üzerine beşamal sos hazırlayıp, döküyoruz.Kaşar peyniride rendeleyip fırına sürüyoruz.200derecede, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Sosun yapılışı:
margarini eritip un ile azıcık kavuruyoruz.Üzerine 2 bardak sütü döküp çok katı olmamak kaydıyla pişiriyoruz.Sonradan içierisine tuzunu ilave edin.
AFİYET OLSUN....


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.