![]() |
Patlican Musakka |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlican MusakkaMalzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanları uzunlamasına 1 cm ![]() ![]() ![]() ![]() Soğan ve sarmısakları küp şeklinde doğrayın, zeytin yağında çevirin, kıymayı ilave edip kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unu margarinde pembeleştirin, süt ve beyaz şarap ilave edin, 10 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Kalan yumurtaları çırptıktan sonra peynirli karışıma katın ![]() Isıya dayanıklı bir kabı kalan yağ ile yağlayın ![]() Sırasıyla patlıcanların yarısını, kıymalı karışımın tümünü, beşamel sosun yarısını, kalan patlıcanları, domates dilimlerini ve en üste kalan sosu koyun ![]() Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin |
![]() |
![]() |
|