![]() |
Patlican Musakka
Malzemeler :
. 1 kg.patlıcan . 500 gr. kıyma . 500 gr.domates püresi . 4 adet dilimlenmiş domates . 1 çorba kaşığı un . 50 gr.margarin . 2 çay bardağı.parmesan peyniri . 125 ml.beyaz şarap . 3 adet soğan . 3 adet yumurta . 1, 5 su bardağı süt. Muskat (taze rendelenmiş) . Acı kırmızı biber . Tuz . Tarçın . Karabiber . Zeytinyağı . Kekik Hazırlanışı : Patlıcanları uzunlamasına 1 cm.kalınlığında dilimlere kesip tuzlayın ve 30 dakika suda bekletin.Daha sonra kurulayın, kızgın yağda her iki tarafını kızartın.Yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Soğan ve sarmısakları küp şeklinde doğrayın, zeytin yağında çevirin, kıymayı ilave edip kavurun. Domates püresini katın.Tuz, acı biber, tarçın ve kekik ile tatlandırın. Ağzı açık olarak hafif ateşte 10-15 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın. İçine bir adet çırpılmış yumurta katın. Unu margarinde pembeleştirin, süt ve beyaz şarap ilave edin, 10 dakika pişirin. Rendelenmiş parmesan peyniri, tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın. Soğumaya bırakın. Kalan yumurtaları çırptıktan sonra peynirli karışıma katın. Isıya dayanıklı bir kabı kalan yağ ile yağlayın. Sırasıyla patlıcanların yarısını, kıymalı karışımın tümünü, beşamel sosun yarısını, kalan patlıcanları, domates dilimlerini ve en üste kalan sosu koyun. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.