İspanaklı Elbasan Tava Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Elbasan Tava Yemek TarifiMalzemeler 1 kg kemiksiz koyun eti500 gr ıspanak1 kg 1/2 limon suyu 2 çorba kaşığı tereyağ 2 adet soğan 1 adet sivri biber 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı un Tuz karabiber Hazırlanışı Etleri ceviz büyüklüğünde doğrayın, haşlayıp, süzün Fırın tepsisine susuz olarak koyun Doğranmış soğan, biber ve ıspanağı bir çorba kaşığı tereyağ ile seyin Ateşten alın Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpin Hazırladığınız ıspanağı etlerin üzerine yayın Yoğurdun içine yumurta, limon suyu, un ve tuz koyup, çırpın Ispanakların üstüne dökün üzerine parça parça tereyağ koyun 200 derecelik fırında yarım saat pişirin sıcak servis yapın![]() |
|
|
|