Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buzlu, karpuz

Buzlu Karpuz

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buzlu Karpuz



Buzlu Karpuz

İçindekiler
  • 15kg karpuz
  • 250ml su
  • 150g şeker
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 yumurta akı
Yapılışı

Karpuzu kes çiğitlerini çıkar ve dilimle ardından blend et ta ki akıcı smooth hale gelene kadar çiğitleri kalmışsa içerisinde süzme işlemini yap 875ml kadar karpuz püresine ihtayacınız olacak Hazırladığınız karpuz püresi, su, şeker ve poratakal suyunu bir derin tencereye aktar iyice karıştır yavaş ısıda, kaynatmadan, ta ki şeker dağılana kadar pişir yavaş yavaş kaynat, kapağını kapatmadan 5dk kadar ardından soğumaya al Hazırladığın bu karışımı bir tencereye boşalt ve dondurucuda dondur ta ki iyice tutana kadar Bu karışımı yumurta akıyla beraber iyice karıştır bir derin kasede elektrikli mikserle iyice process et Karışımı bir tencereye boşalt ve tekrardan dondurucuda dondur ta ki tutana kadar ardından bir dondurma kaşığıyla kaselere servis et

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.