![]() |
Buzlu Karpuz
Buzlu Karpuz
İçindekiler
Karpuzu kes çiğitlerini çıkar ve dilimle ardından blend et ta ki akıcı smooth hale gelene kadar çiğitleri kalmışsa içerisinde süzme işlemini yap. 875ml kadar karpuz püresine ihtayacınız olacak. Hazırladığınız karpuz püresi, su, şeker ve poratakal suyunu bir derin tencereye aktar iyice karıştır yavaş ısıda, kaynatmadan, ta ki şeker dağılana kadar pişir yavaş yavaş kaynat, kapağını kapatmadan 5dk kadar ardından soğumaya al. Hazırladığın bu karışımı bir tencereye boşalt ve dondurucuda dondur ta ki iyice tutana kadar. Bu karışımı yumurta akıyla beraber iyice karıştır bir derin kasede elektrikli mikserle iyice process et. Karışımı bir tencereye boşalt ve tekrardan dondurucuda dondur ta ki tutana kadar ardından bir dondurma kaşığıyla kaselere servis et. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.