Köfteli Pilav Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfteli Pilav TarifiMalzemeler 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı su, 150 gram kıyma, 1 soğan, 1 dilim ekmek içi, tuz, karabiber, 3 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı Yapılışı Soğanı rendeleyin Ekmeğin içini çıkarıp suyla ıslatın Kıymaya soğan rendesini, ekmeği, tuz ve karabiberi katıp yoğurun Küçük parçalar koparıp, elinizle yuvarlak köfteler yapın 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı, bir tavanın içine döküp kızdırın Köfteleri içine atın Çevirerek kızartın 3 çorba kaşığı margarini bir tencerede eritin İçine suda bekletilip süzülmüş pirinçleri atın 1 dakika çevirerek kavurun Daha sonra 2 su bardağı suyu ekleyin Suyun içine de köfteleri ilave edin Bir miktar daha tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın Pirinçler suyunu çekene kadar bekleyin Daha sonra ocağın altını kapatıp, pilavı 10-15 dakika demlendirin |
|
|
|