![]() |
Kestane Garnitürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestane GarnitürüKESTANE GARNİTÜRÜ =Malzemeler= 500 gr ![]() 200 gr ![]() 1 bardak süt veya su, vanilya ![]() =hazırlanışı= 1- Kestaneyi yıkayıp dış kabuklarını soyunuz ![]() 2- Soyulan kestanelerin üzerine örtecek kadar su koyup ateşe koyunuz ![]() 3- Zarları soyulmaya başlayınca ateşten alıp sudan azar azar çıkarıp iç kabuklarını soyunuz ![]() 4- Sonra üzerini bolca örtecek kadar su koyup kaynatınız ![]() 5- Suyunu tamamen çekince ateşten alınız ![]() 6- Püre makinasında veya tel süzgeçten ezerek geçiriniz ![]() 7- Sütün veya suyun içerisine şekeri koyup bir taşım kaynatınız ![]() 8- Şekerli sıvıyı azar azar kestaneye ilave ederek ateşte bir taşım daha kaynatınız ![]() 9- Ateşten alıp istediğiniz tatlıların yanında garnitür olrak kullanınız ![]() |
![]() |
![]() |
|