Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
garnitürü, kestane

Kestane Garnitürü

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Garnitürü




KESTANE GARNİTÜRÜ

=Malzemeler=

500 gr kestane,

200 gr şeker,

1 bardak süt veya su,

vanilya

=hazırlanışı=

1- Kestaneyi yıkayıp dış kabuklarını soyunuz

2- Soyulan kestanelerin üzerine örtecek kadar su koyup ateşe koyunuz

3- Zarları soyulmaya başlayınca ateşten alıp sudan azar azar çıkarıp iç kabuklarını soyunuz

4- Sonra üzerini bolca örtecek kadar su koyup kaynatınız

5- Suyunu tamamen çekince ateşten alınız

6- Püre makinasında veya tel süzgeçten ezerek geçiriniz

7- Sütün veya suyun içerisine şekeri koyup bir taşım kaynatınız

8- Şekerli sıvıyı azar azar kestaneye ilave ederek ateşte bir taşım daha kaynatınız

9- Ateşten alıp istediğiniz tatlıların yanında garnitür olrak kullanınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.