Fındıklı Revani |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Revani![]() Fındıklı Revani Misafirlerinize lezzetine güvenerek ikram edebileceğiniz fındıklı revani tarifini siz, Yüksek Topuklar okuyucuları için hazırladım Umarım beğenirsiniz![]() ![]() Malzemeler,
Şerbeti için,
Hazırlanışı, [*]Karıştırma kabına yumurta, irmik, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı alın [*]Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın [*]Boza kıvamında hamur elde edene kadar un ekleyip karıştırın [*]Fındığı ilave edip kaşıkla bir kaç kez karıştırın [*]Fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün [*]Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin [*]Şerbeti için toz şekeri ve suyu tencereye alıp koyulaşana dek pişirin [*]Ocaktan aldıktan sonra bir kaç damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın [*]Keki fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün [*]Şerbet iyice çekene ve soğuyana kadar üzerine temiz bez kapatın [*]Fındık kırığı ile süsleyerek soğuk servis yapın![]() Püf Noktası: Kekin şerbeti iyice çekmesi için fırından çıkar çıkmaz kürdan yardımıyla her yanına delikler açın Afiyet Olsun Burcu Kuran |
|
|
|