Mantarlı Biftek (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Biftek (4 Kişilik)Malzemesi - 2 çorba kaşığı sıvı yağ - 1 adet soğan - Yarım kg mantar - 2 diş sarmısak - Yeterli miktarda tuz - 4 adet biftek (çanta şeklinde açılmış) - 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağı koyup birkaç dakika kızdırın Daha sonra, 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp, yağın içine atın Pembeleşinceye kadar kavurun Soğanların yanına yarım kg mantarı ekleyin Sürekli karıştırarak kavurun Dövülmüş 2 diş sarmısağı ve yeterli miktarda tuzu ilave edin Malzemeleri birkaç dakika daha kavurduktan sonra, ocaktan alın Başka bir kabın içinde 4 adet bifteği kendi suyuyla pişirin Daha sonra etlerin içine, önceden hazırladığınız mantarlı malzemeyi koyun Mantarların üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini serpin İçleri dolan etleri genişçe bir tepsiye koyun Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında bir kaç dakika pişirin Kaşarlar iyice eriyince etleri fırından çıkarın Dilediğiniz garnitürlerle servis yapın
|
|
|
|