Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, firin, makarna, resimli

Firin Makarna [Resimli Anlatım]

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Firin Makarna [Resimli Anlatım]

MALZEMELER ;

500 gr ( 1 paket ) fırın makarna
1,5 litre kaynar su
1 adet et bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr yoğurt
2 adet yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
100 grtereyağ ( küp küp kesilmiş )
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri

1,5 litre kaynar suyumuzun içine , 1 adet et bulyon ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ilave ederek , bulyon eriyene kadar kaynatıyoruz

Amansızca fokurdayan suyumuzun içine , makarnalarımızı kırmadan tencereye dik şekilde koyuyoruz
Makarnalarımız yumuşadıkça , kendini tencerenin içine doğru kaynayan suya teslim edecektir
Makarnalarımızı suyunu çekene kadar haşlıyoruzBuradaki püf nokta ; makarnanın suyunu tamamen çekmesi

Sıra geldi harcımıza ;

500 gr yoğurt ile 2 adet yumurtamızı çırpıyoruz

Üzerine ½ çay bardağı sıvıyağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz

Borcama aktardığımız makarnalarımızın üzerine harcımızı döküp , makarnaları üstten hafif eşeleyerek , harcın yayılmasını sağlıyoruz

Küp küp doğradığımız tereyağımızı makarnaların üzerine dağıtıyoruz

Rendelenmiş kaşar peynirimizi de serperek , 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com