Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, patlıcan, saksı

Patlıcan Saksı Kebabı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Saksı Kebabı




Patlıcan Saksı Kebabı

=Malzemeler=

1 kg kuşbaşı kuzu eti

1 kg baston patlıcan

3 adet soğan (Dörde bölünmüş)

3 adet domates (İki adedi yemeklik kesilmiş)

2 su bardağı Bizim Mısır Yağı

3 adet çarliston biberi

1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un

Tuz

1 adet havuç (Parça kesilmiş)

1 tatlı kaşığı domates püresi

=Hazırlanışı =

• Patlıcanları alaca olarak soyun ve 5 cm uzunluğunda kesin

• Geniş taraflarının ucunu bıçakla huni şeklinde çıkarın Bir kaba koyup tuzlayın

• Patlıcanları yıkayıp, kuruladıktan sonra kahverengi renk alana kadar Bizim yağda kızartıp fırın tepsisine dizin

Etlerin Hazırlanışı:

• Diğer bir tencerenin içine yağı, soğanı ve eti koyup, karıştırın

• Et suyunu çektiğinde domates püresini ekleyip, tekrar karıştırın

• Havucu, tuzu ve etlerin üzerini kapatacak kadar su koyup, kaynatın

• Üzerinde oluşan köpüğü alıp, ağır ateşte pişirin

• Pişen etleri daha önceden hazırladığınız patlıcanların içine taksim edin

• Domates ve biber ile süsleyerek, orta dereceli fırında 40 dakika pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.