Tartar Sosu 1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tartar Sosu 1TARTAR SOSU 1 · 1 kap kendi yaptiginiz mayonez · 2 yemek kasigi kiyilmis,kup kup cok cok minik kornisonlar, salatalik tursusu · 1 yemek kasigi kadar incecik kiyilmis maydanoz yapraklari · biraz taragon out kiyin · 1 5 yemek kasigi kadar kiyilmis kapari· 1 adet taze yesil sogan-hepsi incecik kiyilacak · 1 cay kasigi kadar limon kabugu rendesi · 1 tatli kasigi taze limon suyu · dilerseniz ac sos veya pul biber veya aci kirmizi toz biber Hepsini karistir En az 1 saat,tercihan 2 saat buzdolabinda muhafaza edin tadlarin birbirine karismasi icin 1 kaptan fazla cikar tartar sos tum deniz urunleri,her turlu balikla ,ozellikle de parmak boyu kadar ve 2 parmak eni gibi kesilip ,sutte 15 dakika bekletilip,sonra da misir unu+tuz+karabibere bulanip 190 C/375 F isinmis, kizgin yagda kizartilmis balikla ve de ¼ limon parcasi ile cok guzeldir (ABD de kizartma yagi olarak ½ kanola yagi+1/2 fistik yagi karisimi kullanilir her zaman) |
|
|
|