İtalyan Pesto Sosu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Pesto SosuITALYAN PESTO SOSU -oncelikle pizza,fokaciyo,salatalar, makarna, tavuk, et sosu, domates, patates, domates salatasina, corbalara, soslara, sandoviclere vs cok cesitli kullanilabilen,peynirsiz , cevizsiz de hazirlanabilen, kolay sos: · 2 kap/ 2 su bardagi dolusu iri yaprakli feslegenin sadece yapraklari=veya ispanak=veya maydanoz veya karisik · 5-10 iri dis soyulmus sarimsak · 60-70 gram = 1/2 kap ceviz · tuz+karabiber · ½ kap sizma halis zeytinyaginin · dilerseniz rendelenmis eski,sert peynir · hepsini robota koyun ve cekin;pure yapin ![]() · Toplam 1 kap=250 ml olur 1 Pure olunca kucuk kavanoza koyun ve pizzanin,fokaciyonun en altina ince bir kat surun hamuru acip hazirladiginizda ve ustune istenilen malzemenizi yayin; her makarna tabagina en fazla bir yemek kasigi koyarak sos olarak kullanin, ustune az kasar rendelenebilir![]() 2 Maydanoz, ispanak ile de, veya feslegen+maydanoz+ispanakla uclu pesto yapabilirsiniz ancak feslegenle yapilan pestonun yerini tutmaz, hepsini deneyin, kullanin, dondurun !ABD de 12 ay feslegen vardir 3 Kucuk/minik bebek mamasi kavanozlarina koyup 2-3 ay dondurabilirsiniz![]() 4 Veya buz kaliplarina doldurup once dondurun;alin hemen ve derin dondurucuya dayanikli, dondurucu yanigina sebep olmayacak kalitede kalin naylon torbaya/agzi kapakli naylon kaplara doldurun ve derin dondurucuda saklayin Tek tek alip kullanmak kolay olur![]() 5 Dilerseniz sade pesto koyun 1 yemek kasigi tabaginiza ve ustune sicak makarnayi koyun;karistirin iki catalla![]() Veya makarna icin hazirladiginiz domates sosunuza,corbaniza,hazir corbaya biraz pesto ilave edin ve karistirin ![]() alıntıdır |
|
|
|