ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İtalyan Pesto Sosu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710675)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:28 AM

İtalyan Pesto Sosu
 

ITALYAN PESTO SOSU
-oncelikle pizza,fokaciyo,salatalar, makarna, tavuk, et sosu, domates, patates, domates salatasina, corbalara, soslara, sandoviclere vs cok cesitli kullanilabilen,peynirsiz , cevizsiz de hazirlanabilen, kolay sos:

· 2 kap/ 2 su bardagi dolusu iri yaprakli feslegenin sadece yapraklari=veya ispanak=veya maydanoz veya karisik
· 5-10 iri dis soyulmus sarimsak
· 60-70 gram = 1/2 kap ceviz
· tuz+karabiber
· ½ kap sizma halis zeytinyaginin
· dilerseniz rendelenmis eski,sert peynir
· hepsini robota koyun ve cekin;pure yapin.
· Toplam 1 kap=250 ml olur.

1. Pure olunca kucuk kavanoza koyun ve pizzanin,fokaciyonun en altina ince bir kat surun hamuru acip hazirladiginizda ve ustune istenilen malzemenizi yayin; her makarna tabagina en fazla bir yemek kasigi koyarak sos olarak kullanin, ustune az kasar rendelenebilir..
2. Maydanoz, ispanak ile de, veya feslegen+maydanoz+ispanakla uclu pesto yapabilirsiniz ancak feslegenle yapilan pestonun yerini tutmaz, hepsini deneyin, kullanin, dondurun !ABD de 12 ay feslegen vardir.
3. Kucuk/minik bebek mamasi kavanozlarina koyup 2-3 ay dondurabilirsiniz.
4. Veya buz kaliplarina doldurup once dondurun;alin hemen ve derin dondurucuya dayanikli, dondurucu yanigina sebep olmayacak kalitede kalin naylon torbaya/agzi kapakli naylon kaplara doldurun ve derin dondurucuda saklayin. Tek tek alip kullanmak kolay olur.
5. Dilerseniz sade pesto koyun 1 yemek kasigi tabaginiza ve ustune sicak makarnayi koyun;karistirin iki catalla.
Veya makarna icin hazirladiginiz domates sosunuza,corbaniza,hazir corbaya biraz pesto ilave edin ve karistirin.

alıntıdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.