![]() |
İtalyan Pesto Sosu
ITALYAN PESTO SOSU -oncelikle pizza,fokaciyo,salatalar, makarna, tavuk, et sosu, domates, patates, domates salatasina, corbalara, soslara, sandoviclere vs cok cesitli kullanilabilen,peynirsiz , cevizsiz de hazirlanabilen, kolay sos: · 2 kap/ 2 su bardagi dolusu iri yaprakli feslegenin sadece yapraklari=veya ispanak=veya maydanoz veya karisik · 5-10 iri dis soyulmus sarimsak · 60-70 gram = 1/2 kap ceviz · tuz+karabiber · ½ kap sizma halis zeytinyaginin · dilerseniz rendelenmis eski,sert peynir · hepsini robota koyun ve cekin;pure yapin. · Toplam 1 kap=250 ml olur. 1. Pure olunca kucuk kavanoza koyun ve pizzanin,fokaciyonun en altina ince bir kat surun hamuru acip hazirladiginizda ve ustune istenilen malzemenizi yayin; her makarna tabagina en fazla bir yemek kasigi koyarak sos olarak kullanin, ustune az kasar rendelenebilir.. 2. Maydanoz, ispanak ile de, veya feslegen+maydanoz+ispanakla uclu pesto yapabilirsiniz ancak feslegenle yapilan pestonun yerini tutmaz, hepsini deneyin, kullanin, dondurun !ABD de 12 ay feslegen vardir. 3. Kucuk/minik bebek mamasi kavanozlarina koyup 2-3 ay dondurabilirsiniz. 4. Veya buz kaliplarina doldurup once dondurun;alin hemen ve derin dondurucuya dayanikli, dondurucu yanigina sebep olmayacak kalitede kalin naylon torbaya/agzi kapakli naylon kaplara doldurun ve derin dondurucuda saklayin. Tek tek alip kullanmak kolay olur. 5. Dilerseniz sade pesto koyun 1 yemek kasigi tabaginiza ve ustune sicak makarnayi koyun;karistirin iki catalla. Veya makarna icin hazirladiginiz domates sosunuza,corbaniza,hazir corbaya biraz pesto ilave edin ve karistirin. alıntıdır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.