Şatobriyan Sos |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şatobriyan SosŞATOBRİYAN SOS =MALZEMELER= 50 gram arpacık soğan 50 gram mantar bölünmüş 2 adet defne yaprağı 1 dal fesleğen 200 ml beyaz şarap 1 litre koyulaştırılmış et suyu 100 gram tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çimdik karabiber =HAZIRLANIŞI= İnce kıyılmış arpacık soğanı, mantar parçaları, defne yaprağı, taze fesleğen ve beyaz şarabı derin bir tavaya koyup 2/3?ü kalıncaya kadar çektirin ![]() Koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin Oluşan karışımı alın İnce bir süzgeçten geçirip süzün![]() Tereyağını katıp karıştırın Tuz ve karabiberini ilave edip sosu tamamlayınız![]() |
|
|
|