Şehriyeli Tavuk Suyu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şehriyeli Tavuk SuyuMalzemeler
Yapılışı Bütün malzemeleri geniş bir tavaya koyup kaynatıyoruz Varsa tavuk sakatatları ilave edilebilir, ateşi kısıp ve 1 ½ saat aşırı ateşte pişiriyoruz Tavuğun yumuşak olup olmadığını kontrol edip, suyun içinde soğumaya bırakıyoruz Tavuğu çıkarıp, çorba ve soslarda kullanmak üzere tavuk suyunu süzüyoruz Tavuk şu şekillerde kullanılabilir: Bacakları ufalanarak soslarda, tavuk çorbalarında, hamurlu salatalarda ve tavuklu lazanyada kullanılabilir Göğüs dilimlenerek rayihalı bir sosla servis yapılabilir Öneriler: Pişmiş tavuğun kalıntıları ile tavuk suyu yapmak için, pişmiş tavuğun bütün artıklarını kullanıyoruz Sıvıyı 2 4 lt'ye indiriyoruz
|
|
|
|