Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
suyu, tavuk, şehriyeli

Şehriyeli Tavuk Suyu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Tavuk Suyu



Malzemeler
  • 1 paket Tel veya Yıldız Şehriye
  • ½ kg'lık tavuk 35 - 5 lt su
  • 2 soğan, soyulmuş ve dilimlenmiş
  • 2 havuç, soyulmuş ve dilimlenmiş
  • 3 sap kereviz
  • 2 defne yaprağı
  • 2 sap maydanoz
  • 1 buket garni
  • 6 tane karabiber, hafif öğütülmüş

Yapılışı

Bütün malzemeleri geniş bir tavaya koyup kaynatıyoruz Varsa tavuk sakatatları ilave edilebilir, ateşi kısıp ve 1 ½ saat aşırı ateşte pişiriyoruz Tavuğun yumuşak olup olmadığını kontrol edip, suyun içinde soğumaya bırakıyoruz
Tavuğu çıkarıp, çorba ve soslarda kullanmak üzere tavuk suyunu süzüyoruz
Tavuk şu şekillerde kullanılabilir:
Bacakları ufalanarak soslarda, tavuk çorbalarında, hamurlu salatalarda ve tavuklu lazanyada kullanılabilir Göğüs dilimlenerek rayihalı bir sosla servis yapılabilir
Öneriler: Pişmiş tavuğun kalıntıları ile tavuk suyu yapmak için, pişmiş tavuğun bütün artıklarını kullanıyoruz Sıvıyı 24 lt'ye indiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.