![]() |
Şehriyeli Tavuk Suyu
Malzemeler
Yapılışı Bütün malzemeleri geniş bir tavaya koyup kaynatıyoruz. Varsa tavuk sakatatları ilave edilebilir, ateşi kısıp ve 1 ½ saat aşırı ateşte pişiriyoruz. Tavuğun yumuşak olup olmadığını kontrol edip, suyun içinde soğumaya bırakıyoruz. Tavuğu çıkarıp, çorba ve soslarda kullanmak üzere tavuk suyunu süzüyoruz. Tavuk şu şekillerde kullanılabilir: Bacakları ufalanarak soslarda, tavuk çorbalarında, hamurlu salatalarda ve tavuklu lazanyada kullanılabilir. Göğüs dilimlenerek rayihalı bir sosla servis yapılabilir. Öneriler: Pişmiş tavuğun kalıntıları ile tavuk suyu yapmak için, pişmiş tavuğun bütün artıklarını kullanıyoruz. Sıvıyı 2.4 lt'ye indiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.