ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şehriyeli Tavuk Suyu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709972)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:55 AM

Şehriyeli Tavuk Suyu
 
Malzemeler
  • 1 paket Tel veya Yıldız Şehriye
  • ½ kg'lık tavuk 3.5 - 5 lt su
  • 2 soğan, soyulmuş ve dilimlenmiş
  • 2 havuç, soyulmuş ve dilimlenmiş
  • 3 sap kereviz
  • 2 defne yaprağı
  • 2 sap maydanoz
  • 1 buket garni
  • 6 tane karabiber, hafif öğütülmüş

Yapılışı

Bütün malzemeleri geniş bir tavaya koyup kaynatıyoruz. Varsa tavuk sakatatları ilave edilebilir, ateşi kısıp ve 1 ½ saat aşırı ateşte pişiriyoruz. Tavuğun yumuşak olup olmadığını kontrol edip, suyun içinde soğumaya bırakıyoruz.
Tavuğu çıkarıp, çorba ve soslarda kullanmak üzere tavuk suyunu süzüyoruz.
Tavuk şu şekillerde kullanılabilir:
Bacakları ufalanarak soslarda, tavuk çorbalarında, hamurlu salatalarda ve tavuklu lazanyada kullanılabilir. Göğüs dilimlenerek rayihalı bir sosla servis yapılabilir.
Öneriler: Pişmiş tavuğun kalıntıları ile tavuk suyu yapmak için, pişmiş tavuğun bütün artıklarını kullanıyoruz. Sıvıyı 2.4 lt'ye indiriyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.