Fırında Graten Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Graten TavukMALZEMELER: -1 -2 kaşık yağ (margarin) -2 kaşık un -Yarım litre -3- 4 çorba kaşığı rende kaşar -2 -Tuz ve kara YAPILIŞI: 1- Tavuk temizlenir, ocak alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır 2- Soğuyunca küçük parçalara ayrılır 3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir Ilınınca ve 2 kaşık rende kaşar i konup karıştırılır 4- Yağlanmış tepsiye bu sosun üçte biri konup yayılır Üzerine eti, onun üzerine de artan sos konup kaşar i rendesi serpilir 5- Fırında pembe olarak kızartılır 6- Dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır ![]() |
|
|
|