![]() |
Fırında Graten Tavuk
MALZEMELER: -1 -2 kaşık yağ (margarin) -2 kaşık un -Yarım litre -3- 4 çorba kaşığı rende kaşar -2 -Tuz ve kara YAPILIŞI: 1- Tavuk temizlenir, ocak alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır. 2- Soğuyunca küçük parçalara ayrılır. 3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca ve 2 kaşık rende kaşar i konup karıştırılır. 4- Yağlanmış tepsiye bu sosun üçte biri konup yayılır. Üzerine eti, onun üzerine de artan sos konup kaşar i rendesi serpilir. 5- Fırında pembe olarak kızartılır. 6- Dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.