Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamyalı, sulusu, tavuk

Bamyalı Tavuk Sulusu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamyalı Tavuk Sulusu




Malzemeler:
-8 parça butu
-2 Çorba kaşığı tereyağı
-2 Adet kuru
-4 Adet orta boy
-1 Su bardağı suyu
-Yarım çay kaşığı kara
-Tuz
-1 Kutu konservesi veya 500 gr taze
-4 Çorba kaşığı suyu
-Piliçleri sotelemek için :
-1 Çorba kaşığı tereyağı
-Tuz

Hazırlanışı
Soğanları piyazlık olarak doğrayın
Tereyağını eriterek ları pembeleştirin
Domatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra, lara ilave ederek 5 dakika daha hepsini soteleyin
Hazırladığınız karışıma ve suyunu (eğer taze kullanacaksanız önce ları yıkayın, suyunu süzdükten sonra tepelerini ince bir bıçak yardımı ile huni şeklinde temizleyin) ilave ederek tuz, suyu ve kara ile lezzetlendirin
Piliçleri sote etmek için ; bir başka kapta tereyağını eriterek leri ters düz ederek kızartın
Piliçleri lı karışıma ilave ederedk kısık ateşte 30 dakika pişirin
Üzerine iye veya maydanoz serperek sıcak olarak servis yapın
AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.