![]() |
Bamyalı Tavuk Sulusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bamyalı Tavuk SulusuMalzemeler: -8 parça butu -2 Çorba kaşığı tereyağı -2 Adet kuru -4 Adet orta boy -1 Su bardağı suyu -Yarım çay kaşığı kara -Tuz -1 Kutu konservesi veya 500 gr taze -4 Çorba kaşığı suyu -Piliçleri sotelemek için : -1 Çorba kaşığı tereyağı -Tuz Hazırlanışı Soğanları piyazlık olarak doğrayın ![]() Tereyağını eriterek ları pembeleştirin ![]() Domatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra, lara ilave ederek 5 dakika daha hepsini soteleyin ![]() Hazırladığınız karışıma ve suyunu (eğer taze kullanacaksanız önce ları yıkayın, suyunu süzdükten sonra tepelerini ince bir bıçak yardımı ile huni şeklinde temizleyin) ilave ederek tuz, suyu ve kara ile lezzetlendirin ![]() Piliçleri sote etmek için ; bir başka kapta tereyağını eriterek leri ters düz ederek kızartın ![]() Piliçleri lı karışıma ilave ederedk kısık ateşte 30 dakika pişirin ![]() Üzerine iye veya maydanoz serperek sıcak olarak servis yapın ![]() AFİYET OLSUN |
![]() |
![]() |
|