![]() |
Bamyalı Tavuk Sulusu
Malzemeler: -8 parça butu -2 Çorba kaşığı tereyağı -2 Adet kuru -4 Adet orta boy -1 Su bardağı suyu -Yarım çay kaşığı kara -Tuz -1 Kutu konservesi veya 500 gr taze -4 Çorba kaşığı suyu -Piliçleri sotelemek için : -1 Çorba kaşığı tereyağı -Tuz Hazırlanışı Soğanları piyazlık olarak doğrayın. Tereyağını eriterek ları pembeleştirin. Domatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra, lara ilave ederek 5 dakika daha hepsini soteleyin. Hazırladığınız karışıma ve suyunu (eğer taze kullanacaksanız önce ları yıkayın, suyunu süzdükten sonra tepelerini ince bir bıçak yardımı ile huni şeklinde temizleyin) ilave ederek tuz, suyu ve kara ile lezzetlendirin. Piliçleri sote etmek için ; bir başka kapta tereyağını eriterek leri ters düz ederek kızartın. Piliçleri lı karışıma ilave ederedk kısık ateşte 30 dakika pişirin. Üzerine iye veya maydanoz serperek sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.