![]() |
metaz (çerkez yemeği) |
![]() |
![]() |
#1 |
cansel
|
![]() metaz (çerkez yemeği)İçindekiler: hamuru : un,tuz,su ![]() ![]() iç malzemesi : avcarla kavrulmuş patates püresi ![]() ![]() sosu : domates salçası,toz biber,tuz,dövülmüş sarımsak,nar ekşisi,yağ,su ![]() ![]() sosun yapılışı : yağda salça,sarımsak,tuz,toz biber kavrulur,üzerine istenilen kıvamına göre su ilave edilir ![]() ![]() edilir biraz karıştırılıp kapatılır ![]() ![]() Hazırlanışı: hamur bezesi açılınca istenilen büyüklüğe göre (en küçük çay bardağı olabilir) bardağın ağız kısmıyla kesilir beze bitene kadar ![]() ![]() yuvarlak hamur parçalarının içine iç harcından konulur ![]() ![]() ![]() ![]() sonra büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır ![]() ![]() içine en az 20şer olarak matazlar atılır ![]() ![]() matazlar suyun yüzüne çıkınca süzekle alınır, üzerinede sos ilave edilir ![]() ![]()
![]() |
Cevap : metaz (çerkez yemeği) |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : metaz (çerkez yemeği)Tarifini aldım yapacağım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
cansel
|
![]() Cevap : metaz (çerkez yemeği)ben çok severim umarım beğenirsiniz ilginiz için teşekkürler
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : metaz (çerkez yemeği)benim en çok sevdiğim yemektir,umarım siz de beğenirsiniz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
oznugurlu
|
![]() Cevap : metaz (çerkez yemeği)oooo iftarda mükemmel gider :) fotoğrafda olsaydı çok daha iyi olurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yemek tariflerini çok severim bir erkek olmama rağmen sağlıklı yemek tarifleri yapmayı çok severim siteniz sayenizde yemek tarifleri öğreneceğim |
![]() |
![]() |
|