Kıymalı Pizza |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Kıymalı PizzaKıymalı Pizza Kendi pizzanızı kendiniz yapmak isterseniz aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz Hamuru tek parça ya da iki parça şeklinde ayırabilir ve pizzanızı dilediğiniz katkı malzemesiyle zenginleştirebilirsiniz…MALZEMELER hamuru için
harcı için
Süt, su, siviyag ve mayayi yogurma kabina alip, mayayi elinizle ezerek eritin Tuz ve sekeri ekleyip, aldigi kadar un katarak kulak memesi yumusakliginda hamur yogurarak , kabarmasi icin bekletin![]() Sogani incecik kiyarak, siviyagda pembelesene kadar soteleyin Kiymayi ilave edip, kiyma kendini salana kadar ezerek kavurun Baharat ve tuzunu katarak karistirip köseye alin![]() Mayalanmis hamuru büyük cember seklinde ne kalin,nede cok ince olarak merdaneyle acacaginiz zemini sivi yagla hafif yaglayarak un kullanmadan acin ![]() Firin tepsinize yagli kagit sererek hamuru tepsiye alip,hazirladiginiz sosu hamura kasikla yedirerek kaplayin Üzerine kiymali harcinizi esit serpistirin![]() Göbegine domateslerinizi yaprak dograyarak süsleyip,ortasina 1 yumurtayi kirin Kasar rendesini pizzanin üzerine serpistirip 200 dercede firinlayip sicak servise sunun 400 CAfiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|