ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kıymalı Pizza (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=116629)

Şengül Şirin 03-25-2011 07:11 PM

Kıymalı Pizza
 
1 Eklenti(ler)
Kıymalı Pizza

Kendi pizzanızı kendiniz yapmak isterseniz aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz. Hamuru tek parça ya da iki parça şeklinde ayırabilir ve pizzanızı dilediğiniz katkı malzemesiyle zenginleştirebilirsiniz…
MALZEMELER

hamuru için

  • 1,5 Cay bardagi ilik su.
  • 1,5 Cay bardagi ilik süt.
  • 1 Cay bardagi sivi yag.
  • 1 Küp yas maya.
  • 1 Tutam seker.
  • Arzuya göre tuz.




http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1301069423


harcı için

  • 300gr.Kiyma.
  • 2 Bas sogan.
  • 1/2 Cay bardagi siviyag.
  • 1 Cay kasigi karabiber.
  • 1 Cay kasigi pul biber.
  • 1 Yumurta( göbegine kirmak icin)
  • 1 Domates(göbegini süslemek icin)
  • 200gr.Kasar rendesi.
SOSU ICIN:
  • 1 Corba kasigi salca.
  • 2 Yemek kasigi siviyag.
  • 4 Yemek kasigi su.
  • 1 Cay kasigi kekik.
  • 1 Tutam seker.
  • 1 Tutamdan fazlaca tuz.
HAZIRLANIŞI:

Süt, su, siviyag ve mayayi yogurma kabina alip, mayayi elinizle ezerek eritin.Tuz ve sekeri ekleyip, aldigi kadar un katarak kulak memesi yumusakliginda hamur yogurarak , kabarmasi icin bekletin.
Sogani incecik kiyarak, siviyagda pembelesene kadar soteleyin. Kiymayi ilave edip, kiyma kendini salana kadar ezerek kavurun. Baharat ve tuzunu katarak karistirip köseye alin.
Mayalanmis hamuru büyük cember seklinde ne kalin,nede cok ince olarak merdaneyle acacaginiz zemini sivi yagla hafif yaglayarak un kullanmadan acin.
Firin tepsinize yagli kagit sererek hamuru tepsiye alip,hazirladiginiz sosu hamura kasikla yedirerek kaplayin.Üzerine kiymali harcinizi esit serpistirin.
Göbegine domateslerinizi yaprak dograyarak süsleyip,ortasina 1 yumurtayi kirin.Kasar rendesini pizzanin üzerine serpistirip 200 dercede firinlayip sicak servise sunun.400 C
Afiyet olsun.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.