![]() |
Bakliyatların Kurtlanması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bakliyatların KurtlanmasıBakliyatların kurtlanması bakliyatlarda kurtlanma Böreğin lezzetini arttırmak için Tepside yufka böreği hazırlarken ![]() ![]() ![]() Tepside yufka böreği hazırlarken, daha lezziz ve kıvamında olmasını istiyorsanız; böreği hazırlayıp pişirmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin ![]() Meyveli kekin sırrı Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız ![]() ![]() ![]() Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız; kek hamuruna bir miktar mısır unu ilave edin ![]() hamuru kalıba dökün ![]() ![]() Öksürüğe doğal ilaç Soğukalgınlığına karşı ![]() ![]() ![]() Soğukalgınlığı hastalıklarına karşı ballı soğan iyi gelir ![]() ![]() ![]() 1 çorba kaşığı yiyin ![]() Kek ve pasta yaparken Portakal ya da greyfurt gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını küçük küçük doğrayıp buzdolabı poşetlerine doldurun ve buzlukta saklayın ![]() ![]() Doğanın armağanı elma Sağlığımız için vazgeçilmez bir nimet ![]() ![]() ![]() Elma şişkinliği önleyerek selülit oluşumunu engelliyor ve tansiyonu dengeliyor ![]() ![]() ![]() Sarımsak kokusu Sarımsak yedikten sonra birkaç maydanoz yaprağı çiğnemek kokuyu alıyor ![]() ![]() Çayın lezzeti ![]() ![]() ![]() Çayı demledikten sonra en fazla 10 dakika daha kısık ateşte bırakın ![]() ![]() Bakliyatlarınız kuru kalsın Her türlü bakliyatların kurtlanmaması için muhafaza ettiğiniz kavanoz ya da bez torbanın içinde 1-2 diş sarımsak ilave edin ![]() Sarımsağı kolayca soymak için Sarımsağı kolayca soymak için, kabuklarıyla birlikte 15-20 dakika sıcak suda beklettikten sonra soyun ![]() ![]() Maydanoz ve dereotunu saklayabilmek için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maydanoz ve dereotunu bozulmadan saklayabilmek için yıkayıp, kâğıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın ![]() ![]() Kuru fasulye ![]() ![]() ![]() Kuru fasulye,kuru barbunya ve nohut gibi bakliyatın iyi pişmesi ve gazı çıkması için pişirmeden 1 gece önce ılık su ile ıslatıp bekletin ![]() ![]() Kalamarın lezzetini arttırmak için ve ![]() ![]() ![]() Kalamarın lezzetini arttırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için kızartmadan önce süte batırın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|