![]() |
Süleymaniye Camii |
![]() |
![]() |
#1 |
sam00
|
![]() Süleymaniye CamiiYahudinin İnadı Camiyi Geciktirdi Kanuni Sultan Süleyman, hayır eserlerinden olan Süleymaniye Camiinin yapılması için mimarbaşı Koca Sinan’a emir vermişti ![]() İstanbul adım adım araştırıldı ve caminin yeri ayin edildi ![]() ![]() ![]() — Kulübeni padişah efendimize satar mısın? Yahudi hiç düşünmeden cevap verdi: — Ben evimden memnunum ![]() ![]() ![]() ![]() Fiyatı yükselttiler fakat Yahudi’nin inadı tutmuştu ![]() ![]() — Arsada bir Yahudi’nin kulübesi var ![]() ![]() ![]() Muhteşem Süleyman başını iki yana salladı: — Bizim görevimiz dini, mezhebi, inancı, soyu ne olursa olsun, herkesin güven içinde yaşamasını sağlamaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda Şeyhülislam’a başvurdu ![]() ![]() ![]() Şeyhülislam hiçbir zorlama yapılamayacağını bildirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Yahudi’yi ikna etmekten başka çareniz yok hünkarım ![]() ![]() Sultan Süleyman düşünmeye başladı ![]() ![]() ![]() Kalktı, doğruca kulübenin sahibi olan Yahudi’ye gitti ![]() ![]() ![]() Kaynak: Perin, M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Süleymaniye Camii |
![]() |
![]() |
#2 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cevap : Süleymaniye Camiisevgili sam00 emeine sağlk ama bu konuyu kıssadn hisse ya da islami yazılar & ve Hikayeler bölmüne açman daha doğru olurdu ![]() ![]() yüreğine sağlk ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Süleymaniye Camii |
![]() |
![]() |
#3 |
sam00
|
![]() Cevap : Süleymaniye Camiievet önce bende düşündüm ama tereddüt ettim ve buraya açtım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|