Rosto Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rosto TarifleriRosto nasıl yapılır Rosto yapımı Rosto Tarifleri PÜRELİ ROSTO Forumda Rosto tarifi goremeyince yillardir yaptigim tarifi paylasmak istedim ![]() Malzemeler: 1 kg sigir eti (nuar) 4 kasik margarin (ben 2-3 kasik kadar siviyag kullaniyorum) 2 kuru sogan 1 havuc 3 domates veya 1 kasik salca 3 dis sarmisak 1 defne yapragi 5-6 tane karabiber 2 bardak sicak su Puresi icin: 4 iri patates 1 kasik tereyag 1 cay bardagi sut Bicakla bir kac yerinden deldiginiz nuari yagda cevirerek kizartin Iri dogranmis sogani havucu, sarmisagi, karabiberi, tuzu, defneyi katarak kizarmaya 5 dakika daha devam edin Domatesi veya salcayi kattiktan sonra suyuda ilave edip, orta ateste iki saati askin pisirin ( her yarim saatte bir eti ceviriyorum) Gerekirse biraz su katin![]() Etin pismesine yakin patatesleri dograyip, haslayip, ezin yada kevgirden gecirin Yagi sicak patateslere ekleyip hafif ateste karistirip ilik sutu ekleyin![]() Nuari tencereden cikarip kalan suyu ve sebzeleri (defne yapragini atiyoruz) ezin yada kevgirden gecirin dilimlenmis nuarin ve purenin yaninda sos olarak kullanin Veya oldugu gibi ezmeden kullanin![]() Afiyet Olsun |
|
|
|