Arap Dolması Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arap Dolması YapılışıArap Dolması Tarifi (Ekşili Dolma) Ekşili Dolma nasıl yapılır Bu dolmanın en önemli özelligi kıyma ile değil ,satır kıyması denilen ve incecik doğranan etten yapılıyor olması ![]() Malzemeler 1/2 kg satır kıyması1 kgdan az pirinç 70 adet kadar kuru patlıcan 4-5 adet soğan 3-4 diş sarmısak 2 kaşık biber salçası 1 kaşık domates salçası zeytinyağı,tereyağı sumak veya limontuzu Arap Dolması Yapılışı Kıyma,ince doğrnmış soğan,sarmısak,sıcak suyla yıkanmış pirinç,biraz zeytinyağı ve tereyağ,tuz,salçalar ve baharatlar karıştırılır Patlıcanlar kaynar suda 10-15 dk haşlanır,hazırlanan karışm patlıcanlara doldurulur,yalnız bu işlem sırasında patlıcanları yarıya kadar doldurmaya dikkat edilir,tencereye üstüste dizilir,üzerine biraz daha yağ gezdirilir,sıcak su eklenerek,45-50 dk pişirilir,pişirirken veya pişirmeden önce üzerine sumak ekşisi suyu veya limontuzu atılır![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() Attached Images |
|
|
|