ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Arap Dolması Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=641819)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:29 AM

Arap Dolması Yapılışı
 
Arap Dolması Tarifi (Ekşili Dolma)

Ekşili Dolma nasıl yapılır


Bu dolmanın en önemli özelligi kıyma ile değil ,satır kıyması denilen ve incecik doğranan etten yapılıyor olması.


Malzemeler

1/2 kg.satır kıyması

1 kgdan az pirinç

70 adet kadar kuru patlıcan

4-5 adet soğan

3-4 diş sarmısak

2 kaşık biber salçası

1 kaşık domates salçası

zeytinyağı,tereyağı

sumak veya limontuzu


Arap Dolması Yapılışı


Kıyma,ince doğrnmış soğan,sarmısak,sıcak suyla yıkanmış pirinç,biraz zeytinyağı ve tereyağ,tuz,salçalar ve baharatlar karıştırılır.Patlıcanlar kaynar suda 10-15 dk haşlanır,hazırlanan karışm patlıcanlara doldurulur,yalnız bu işlem sırasında patlıcanları yarıya kadar doldurmaya dikkat edilir,tencereye üstüste dizilir,üzerine biraz daha yağ gezdirilir,sıcak su eklenerek,45-50 dk pişirilir,pişirirken veya pişirmeden önce üzerine sumak ekşisi suyu veya limontuzu atılır.


AFİYET OLSUN...

Attached Images











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.