![]() |
Fasulye Turşusu Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fasulye Turşusu YapılışıFasulye Turşusu Fasulye Turşusu için gerekli olan malzemeler 2 kg taze fasulye 4 adet yeşil sivri biber 4 diş sarmısak 1 su bardağı kaya tuzu 4 su bardağı su 1 çay bardağı sirke 3 kg’lık bir kavanoz Fasulye Turşusunun yapılışı Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın ![]() ![]() Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() 4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin ![]() ![]() Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün ![]() ![]() Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin ![]() Daha sonra yiyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|