Evde Cezerye Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Evde Cezerye Nasıl YapılırEvde Cezerye Yapımı Evde Cezerye hazırlanışı Evde Cezerye malzemeleri: 1 kilo iri havuç 2 su bardağı toz şeker 200 gr fındık 1 su bardağı hindistancevizi Evde Cezerye Yapımı: 1- Havuçları iyice yıkayıp soyun ve bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() 2- Haşlanan havuçların suyunu süzün ve rendenin küçük tarafı ile renceleyin ![]() 3- Rendelediğiniz havuçları derin bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı şekeri ilave ederek tahta kaşıkla kavurun ![]() 4- Havuçlar suyunu salıp, şeker tamamen yok oluncaya kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun Daha sonra havuçlar suyunu çekip iyice eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin![]() 5- Fındıkları rondodan geçirip havuçların içine ekleyin ve 2 dakika daha kavurun ![]() 6- Hazırladığınız cezeryeyi geniş bir borcam ya da porselen kaba yayın Soğuyup koyulaşınca dilimleyin ve hindistancevizine bulayarak servis yapın![]() Afiyet olsun ![]() ![]() |
|
|
|