Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Fasulye Turşusu Nasıl YapılırTaze Fasulye Turşusu Tarifi Evde turşu yapmak için sizlere pratik bir tarif Malzemeler Yarım kilo taze fasulye Yarım kilo tatlı sivri biber 2-3 adet Arnavut biberi (kırmızı, küçük ve acı olanlardan) 4 diş sarımsak 1 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı tuz Buzlu su Normal Su Kaynar su Taze Fasulye Turşusu Yapılışı 1 Tencereyi kaynar suyla dolduruyoruz![]() 2 Taze fasulyeleri kaynar suya alıp rengi değişene kadar yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz![]() 3 Büyük bir kabı buzlu suyla dolduruyoruz![]() 4 Haşlanan fasulyeleri süzüp buzlu suyun içine koyuyoruz![]() 5 10 dakika bekletiyoruz![]() 6 Bu arada sivribiberleri yıkıyoruz![]() 7 Sarımsakların kabuklarını soyuyoruz![]() 8 Buzlu suyun içinde beklemiş fasulyeleri süzüyoruz![]() 9 Orta büyüklükte kavanoza bir sıra taze fasulye bir sıra biber diziyoruz![]() 10 Tuz serpiyoruz ve bir diş sarımsak koyuyoruz![]() 11 Biber ve fasulyeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz![]() 12 Sirkeyi kavanoza döküyoruz![]() 13 Üzerini kaplayacak kadar suyu kavanoza döküyoruz![]() 14 Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp karanlık bir yerde 10 gün bekletiyoruz![]() Attached Images |
|
|
|