ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642606)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:13 AM

Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır
 
Taze Fasulye Turşusu Tarifi




Evde turşu yapmak için sizlere pratik bir tarif


Malzemeler

Yarım kilo taze fasulye

Yarım kilo tatlı sivri biber

2-3 adet Arnavut biberi (kırmızı, küçük ve acı olanlardan)

4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı sirke

2 yemek kaşığı tuz

Buzlu su

Normal Su

Kaynar su


Taze Fasulye Turşusu Yapılışı

1. Tencereyi kaynar suyla dolduruyoruz.

2. Taze fasulyeleri kaynar suya alıp rengi değişene kadar yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz.

3. Büyük bir kabı buzlu suyla dolduruyoruz.

4. Haşlanan fasulyeleri süzüp buzlu suyun içine koyuyoruz.

5. 10 dakika bekletiyoruz.

6. Bu arada sivribiberleri yıkıyoruz.

7. Sarımsakların kabuklarını soyuyoruz.

8. Buzlu suyun içinde beklemiş fasulyeleri süzüyoruz.

9. Orta büyüklükte kavanoza bir sıra taze fasulye bir sıra biber diziyoruz.

10. Tuz serpiyoruz ve bir diş sarımsak koyuyoruz.

11. Biber ve fasulyeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.

12. Sirkeyi kavanoza döküyoruz.

13. Üzerini kaplayacak kadar suyu kavanoza döküyoruz.

14. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp karanlık bir yerde 10 gün bekletiyoruz.

Attached Images











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.