![]() |
Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır
Taze Fasulye Turşusu Tarifi
Evde turşu yapmak için sizlere pratik bir tarif Malzemeler Yarım kilo taze fasulye Yarım kilo tatlı sivri biber 2-3 adet Arnavut biberi (kırmızı, küçük ve acı olanlardan) 4 diş sarımsak 1 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı tuz Buzlu su Normal Su Kaynar su Taze Fasulye Turşusu Yapılışı 1. Tencereyi kaynar suyla dolduruyoruz. 2. Taze fasulyeleri kaynar suya alıp rengi değişene kadar yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz. 3. Büyük bir kabı buzlu suyla dolduruyoruz. 4. Haşlanan fasulyeleri süzüp buzlu suyun içine koyuyoruz. 5. 10 dakika bekletiyoruz. 6. Bu arada sivribiberleri yıkıyoruz. 7. Sarımsakların kabuklarını soyuyoruz. 8. Buzlu suyun içinde beklemiş fasulyeleri süzüyoruz. 9. Orta büyüklükte kavanoza bir sıra taze fasulye bir sıra biber diziyoruz. 10. Tuz serpiyoruz ve bir diş sarımsak koyuyoruz. 11. Biber ve fasulyeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. 12. Sirkeyi kavanoza döküyoruz. 13. Üzerini kaplayacak kadar suyu kavanoza döküyoruz. 14. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp karanlık bir yerde 10 gün bekletiyoruz. Attached Images |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.