Kek En İyi Nasıl Kabarır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kek En İyi Nasıl KabarırKek En İyi Nasıl Kabarır? Kek kabartmanın püf noktalarını öğrenmedim mükemmel bir kek yapamazsınız,kek kabartma yöntemleri kekin kabarması için olmazsa olmazlardandır Kek Nasıl Kabartmanın Püf Noktaları ![]() 1) Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı 2) Her yumurta için şeker ölçüsü genellikle yarım su bardağıdır 3) Yumurta ve şeker çırpılırken içine bir fiske tuz atılması daha fazla kabarmasını sağlar 4) Kar gibi olana kadar en az 7-8 dakika mixerin en yüksek devriyle çırpılmalıdır 5) Yağını az koyarsanız kalıbınızdan zor çıkarabilirsinizBu riski göze almamak için yağladığınız kalıba biraz da şeker serpiştirin 6) Eğer tuzlu kek yaptıysanız yağladığınız kalıba bu kez un serpiştirin 7)Kabartma tozunun üzerine bir kaç damla limon sıkarsanız kekiniz daha da güzel kabaracaktır 8) Ununuzu kabartma tozu ve vanilya ile elemenizi tavsiye ederimKekun formunu yakalayabilirsiniz 9) Sodalı kekler daha güzel kabarır 10) Yumurta ve şekerinizi çırptıktan sonra eklediğiniz diğer malzemeleri kaşık ya da mixerin en düşük devrinde karıştırmanız yumurtaların sönmesini engelleyecektir(Yumurta proteini havayı içine hapseder ve çırpma süresince hava girerek kabarmayı temin eder) 11) Ekleyeceğiniz malzemeler ıslak meyve türü ise mısır ununa bulamanızı, kuru meyve ise bir iki dakika haşladıktan sonra iyice kurulayıp ,una bulayıp eklemenizi tavsiye ederimDibine çökmemesi için 12) Un yerinebirazını (bir kaç kaşık) nişasta kullanırsanız kum gibi ağızda dağılan kekleriniz olur 13) Keklerinizi önceden bir kaç dakika ısıtılmış fırına koyarsanız kabarması daha iyi olacaktırSoğuk fırın kabarmayı engeller 14) Kekinizi kalıbınıza döktükten sonra üzerine bıçakla bir çizik atarsanız çatlak kekiniz olur 15) Mermer kek yapacağınız zaman hamurunuzu ikiye bölmeden önce iki kaşık eksik unlu yapın Böldükten sonra birine bir kaşık un diğerine bir kaşık kakao ekleyin 16) Tuzlu peynirli kek yaparken içine bolca maydonoz veya dereotu koymanız onun çökmesini ve hamur olmasını engelleyecektir 17) Kek hamurunu hazırlarken alüminyum kaullanmamak gerekir, kararmaya sebep olur 18) Fırına konulduktan sonra kapak açmamak gerekirAçılırsa soğuk hava içeri girer ve basınç yaparak çökmeye sebep olur 19) Kontrol yapmadan da kek fırından çıkarılmamalıdırBunun için ince uçlu kuru bir bıçak veya kürdan kullanılabilirBatırınca hamur yapışmamışsa pişmiş demektir 20) Fırından çıkan kek havayla biraz küçülür, soğuduktan sonra fırından çıkartmak gerekir |
|
|
|