Turşu Kavurması Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turşu Kavurması Nasıl YapılırTurşu Kavurması Tarifi Karadeniz yöresine has bir turşu çeşididir Karadenizli insanlar bunu genelde fasulye turşusu ile yaparlar![]() ![]() Malzemeler Çorba kâsesini dolduracak kadar fasulye turşusu 1 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı Turşu Kavurması Yapılışı 1 Fasulye turşusunu suyun içinde 15 dakika bekletip tuzunu alıyoruz![]() 2 Sürenin sonunda turşuyu iyice süzdürüyoruz Küçük küçük doğruyoruz![]() 3 Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğruyoruz![]() 4 Tavaya tereyağını alıp kızdırıyoruz![]() 5 Soğanları tavaya ekleyip rengi değişene kadar kavuruyoruz![]() 6 Fasulyeyi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz7 Sarımsağın kabuğunu soyup rendeliyoruz ve tavaya ilave ediyoruz![]() 8 Arada bir karıştırıp orta dereceli ateşte 5 dakika kavuruyoruz yanına biraz pul biber de yakışır 9 Ateşi kapatıp tavayı ocaktan indiriyoruz, iyi demlenmiş çayla servis yapıyoruz |
|
|
|