Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşıerişte, çorbasi, çorbasıkesme, erzurum

Erzurum çorbası=kesme Aşı=erişte çorbasi

Eski 04-24-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Erzurum çorbası=kesme Aşı=erişte çorbasi



erzurum çorbası=kesme aşı=erişte çorbasi





MALZEMELER

15 su bardağı önceden kesilmiş çorbalık erişte (ben hazır kullandım)
1 çay bardağından biraz fazla önceden haşlanmış yeşil mercimek
1 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
2 yemek kaşığı kıyma
15 su bardağı et suyu
15 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan otu veya Erzuruma has tarhın otu
pulbiber, tuz


NASIL MI YAPTIM?

Tencereye ilk önce yağı koydum yağ eridikden sonra çok küçük doğradığım soğanları ilave edip iyice pembeleştirdim Pulbiber, kıyma ve salçayı ekledim ve salça eridikden sonra yeşil mercimeği ilave edip et suyunu kattım Bir taşım kaynadıkdan sonra erişteleri ve tuzunu ilave edip üzerine yaklaşık 4 su bardağı kadar kaynar su ilave ettim Epeyce kaynadıkdan sonra reyhanını atıp 4-5 dakika daha kaynatıp ocağı kapattım

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.