![]() |
Reçeller - Marmelatlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeller - MarmelatlarAhududu Reçeli Malzemeler 1kg ahududu 3bardak su 5bardak şeker 2kaşık limon suyu Hazırlanışı Ahududuları temizleyerek bir tencereye koyun ![]() Üzerine şekeri döküp 2saat bekletin ![]() Zamanı dolunca da suyu ilave edip karıştırarak kaynatın ![]() Ara ara karıştırarak 40dk boyunca kaynatmay devam edin ![]() Şekeri iyice eriyince limon suyu katın ve 10dk daha kaynatın ![]() Reçel koyulaşınca ocaktan indirip kavanozlara doldurun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçeller - Marmelatlar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçeller - MarmelatlarArmut Marmelatı Malzemeler 1 ![]() 600 gr toz şeker karanfil Hazırlanışı Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün ![]() Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun ![]() Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun ![]() Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın ![]() Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin ![]() Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun ![]() Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın ![]() Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın ![]() Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|