![]() |
Yol Uzundu Anne... |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Yol Uzundu Anne...![]() Yol uzundu anne ![]() ![]() ![]() Daha, Şapkamın içine son çiziği atmamıştım anne ![]() Yüz mü,yüz elli mi bilmiyorum? Daha, Kaç şafak vardı,saymamıştım anne ![]() ![]() ![]() Yol uzundu anne ![]() ![]() ![]() Yavuklumu, Hep dağların yamacında düşlemiştim Gözleri yayla gülü, Bakışları dağ çiçekleri gibi mi? Daha, O elleri hiç tutmamıştım anne ![]() ![]() ![]() Yol uzundu anne ![]() ![]() ![]() Daha, Paketimdeki son sigarayı yakmamıştım Seni, Memleketimi,hikayemi, Daha, Sol yanımda yürüyen tertibime anlatmamıştım anne ![]() Yol uzundu anne ![]() ![]() ![]() Daha, Yirmisinden yeni gün çalmıştım Patlayınca bombalar, Kollarım gövdemden kopunca Öldüğümde, Daha Tüfeğimin kabzasını bırakmamıştım anne ![]() ![]() ![]() Yol uzundu anne ![]() ![]() ![]() Denizli,Konya,Samsun görmemiştim Urfa,Kars,Çorum nice bilmemiştim ![]() Ben yüzlerce Mehmetlerle Memleketimi Onların şivesinden tanımıştım anne ![]() ![]() ![]() Yol uzundu anne ![]() ![]() ![]() Ben böyle cehennemler yaşamamıştım ![]() Şimdi, Vatan sağ olsun derler Yirmi yaşımda toprağa koyarlar beni ![]() Kanı yerde kalmayacak, Hesapları görülecek derler anne ![]() Bir tören yapılır, Saygı duruşu, Saygı atışı yapılır anne ![]() Her şehidin ardından söylenenler Bir kez daha ardımdan söylenir Bırak sen kan isteme, İntikam deme güzel anam Ben vatanımı hiç satmamıştım anne ![]() ![]() ![]() Yol uzundu anne ![]() ![]() ![]() Bir akşam üstü,bir vadide Bir kanlı pusuda bitti ![]() Zıpkın gibiydik,tığ gibi, Fidan gibide derlerdi tabiri caizse ![]() Ama hayatımız böyle Bir kısa künye Bir kanlı şafak türküsü Topuk selamında Hasretler yumağı anne ![]() ![]() ![]() ![]() Sırt çantamda resimler, Bir yudum su mataramda Son nefesimde içemediğim ![]() Ve bir bayrak çıkartması kasaturamda ![]() ![]() ![]() Birde,bordo beremiz içinde Kalemle çizdiğim şafak sayıları Komando marşı ![]() Birde anne,birde; Soğuk parlayan tüfeğimin süngüsü Sana kalan kısa ömrümün öyküsü ![]() ![]() ![]() Yol uzundu anne ![]() ![]() ![]() Daha gidilecek çok yol vardı ![]() Tükenesi karanlık şafaklar, Kına geceleri Ceylan gözlü söz verilmiş sevdalar, Kırmızıya bürünmüş yüzler Kanımız olacakmış ![]() Yol uzundu anne Çok kısa sürdü ![]() Sağdıcımız kara toprak, Kaderimiz şehitlik oldu ![]() Yol çok uzundu anne Bir vadide Kanlı ve kalleş bir pusuda Kahpe bir kurşunla son buldu ![]() ![]() ![]() ![]() Vatan sağ olsun anne ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı
![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Yol Uzundu Anne... |
![]() |
![]() |
#2 |
bonsoir
|
![]() Cevap : Yol Uzundu Anne...çok güzel bir yazıydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kim O
|
![]() Cevap : Yol Uzundu Anne...Bir asker annesine yaşantısını anlatmış çok anlamlı ve gurur verici böyle bir milletimiz olduğu sürece gurur duyarız başka bir türkiye yok burası bizim vatanımız kimsenin bölmeye gücü yetmez |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Yol Uzundu Anne...Asker olmayı çok istemiştim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kim O
|
![]() Cevap : Yol Uzundu Anne...İnşallah o günleride görürsünüz inşallah hayırlısıyla sağ salim gelir oğlunuz hem vatan görevi kutsaldır |
![]() |
![]() |
|